home > informatie > levensduur

Levensduur
Deze is afhankelijk van de kwaliteit van de vulling.

Handgelegde Mulberry Silk is de topkwaliteit die geen verdere kwaliteitsaanduiding behoeft. De vulling is opgebouwd uit vele laagjes zijdevlies die stuk voor stuk uit ononderbroken zijdedraden bestaan. (zie ook Zijde productie / handgemaakte dekbedden).
Deze kwaliteit gaat niet klonteren en heeft een heel lange levensduur. De producent, Shengkun, garandeert 10 jaar bij normaal gebruik.

Machinaal gelegde Moerbei zijde is in de basis gemaakt van dezelfde kwaliteitsgrondstoffen. Omdat de machine echter minder kan inspelen op de weerstand van de draden bij het uit elkaar trekken van de cocons, is de kans aanwezig dat de zijde filamenten toch breken. Hierdoor wordt de kans op klonteren groter.
Levensduur van een dergelijk dekbed ca 3-5 jaar bij grade AAA.
Lagere grades worden door ons niet verkocht, daar de gebruiksduur steeds korter zal zijn.

Dekbedden gemaakt van Tussah / wilde zijde hebben een levensduur van ca een half jaar. Dit komt omdat de cocon door de vlinder bij het eruit kruipen kapot is gemaakt en de draden zijn doorbroken. Hierdoor bestaat Tussah zijde uit veel korte zijde draadjes die dus ook sneller gaan klonteren. Om deze dekbedden toch een wat langere levensduur te geven wordt aan de boven en onderzijde van de Tussahlaag soms een laag Mulberry silk aangebracht, of wordt het dekbed doorstikt in vakken om de zijde op zijn plaats te houden.
Dit verlengt de levensduur tot ca 2-3 jaar.

< vorige ^ top Volgende
> overzichtspagina

 

> tijkstoffen
> warmte/seizoensindeling
> maat van uw dekbed
> onderhoud zijden dekbedden
> levensduur
> redenen om een zijden dekbed te kiezen
> veel gestelde vragen over zijde, zijden dekbedden en zijden beddengoed